sunnuntai 1. elokuuta 2010

Urakka valmis...

Nuorta verta kaivurin kopissa. Kuvassa Matin poika Juho ja meidän Severi.





Vielä on maisemoinnissa tekemistä. Mutta ensi kesänä nurmi jo vihertää ja tilaamani marja-aroniat kasvavat maisemoiden näkymää mukavasti.

Kyllä se käy, kun on ammattimiehet asialla

Ammomiehet työssään: Timo Liikanen ja Matti Väisänen asentamassa uutta jätevesijärjestelmäämme. Timo Liikanen urakoi ja Matti Väisänen oli koneen "puikoissa".

Imeytyskenttä valmis. Maata vain päälle ja siinä se sitten on.






Kyllä kävi näiltä miehiltä tämä homma. Täytyy ihan suositella. Urakoitsijan yhteystiedot löytyvät osoitteesta http://kutemajarvi.knmss.net


Tässä Matti viimeistelee tulevan autokatoksen pohjaa. Kynäntarkkaa tekemistä. Ihmetyksen suuri aihe.

Kauhea kaatopaikka

Tässä on kuva, joka kertonee ihmisen piittaamattomuudesta omasta elinympäristöstään.
Tontillamme tapahtui tänä kesänä uuden jätevesijärjestelmän asennus ja samalla, saatuamme pihaan ison maansiirtokoneen, päätimme maisemoida vanhan navetan takana olleen "ryteikön". Asia on ollut tapetilla jo monta vuotta, mutta jäänyt tekemättä tarpeeksi suurta konetta odotellessa.
Tiesimme kyllä, että navetan taakse on aikaisemmat asukkaat heittäneet talousjätettä, mutta sen laajuus paljastui vasta kun alue raivattiin. Siellä oli siis kaikenlaista ihmisjätettä. Akkuja, särkynyttä lasia, muoviesineitä ja -pakkausmateriaalia, pattereita ja kaikenlaista muuta ongelmajätettä. Odotettavissa on siis iso puhdistusoperaatio. Muuta en voi sanoa, kuin että kerta kaikkiaan...